Conducteur Thomas

Conducteur Thomas

"Op pad als echte conducteur en omroepen op station Utrecht Centraal!".

“Ik ben vandaag de hoofdconducteur in deze trein”, zegt de 9-jarige Thomas terwijl hij de vervoersbewijzen van reizigers controleert. Tijdens de Spoorwensdagen 2019 is de wens van Thomas in vervulling gegaan. Zijn droom was om te werken als hoofdconducteur op de Sprinter Nieuwe Generatie en plaats te nemen achter de informatiebalie op station Utrecht Centraal. Geen vraag was te moeilijk, want Thomas kent de hele spoorkaart uit zijn hoofd. Zittend in de informatiebalie helpt Thomas een reiziger op weg: “Om 9.11 op spoor 19 vertrekt jouw trein. Niet per ongeluk die naar Maastricht nemen.”

75 wensen
Op dinsdag 21 en woensdag 22 mei vond de twaalfde editie van de Spoorwensdagen plaats. Met behulp van 150 vrijwilligers van NS en ProRail zijn er 75 wensen van jong en oud uitgekomen. Ook reed er een speciale Spoorwensdag-trein door het land, namelijk de Kameel – het voormalige directierijtuig van NS.

Beste reizigers
Thomas is al sinds zijn tweede jaar, groot  fan van alles dat met treinen te maken heeft. Zijn moeder vertelt: “Thuis oefent hij eindeloos met omroepen: ‘Beste reizigers, het volgende station is Den Haag Centraal, tevens het eindpunt van deze trein. Denk om uw bagage en vergeet niet uit te checken.’” Tijdens de Spoorwensdagen nam Thomas niet alleen plaats achter de informatiebalie, hij mocht ook zelf een omroep inspreken. Zijn omroep was voor alle reizigers op station Utrecht Centraal te horen. Ook maakte hij een ritje met De Kameel en kreeg hij een opleiding tot conducteur in Amersfoort.

Testimonials

Koningin Tim
Koningin Tim

Het zinnetje van Tim "Ik voel mij net de koningin, de hele dag in de eerste klas reizen!!" maakte op mij een onvergetelijke indruk.